Menu

Over dynamisch werken

EEN DYNAMISCHE EN GEZONDE WERKOMGEVING

Dynamisch werken voor lange dagen

Met dynamisch ergonomisch meubilair zal de kwaliteit van uw werkdagen flink toenemen. Daarnaast zult u in staat zijn uw werkdagen aanzienlijk te verlengen. Door middel van dynamisch zitten, staan en zitten af te wisselen en bureau's en monitoren op de juiste hoogte te verstellen wordt werken een verademing.

Dynamisch zitten voorkomt rugklachten

Spinalis ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontwikkeld ter voorkoming van rugklachten. De in alle richtingen bewegelijke zitting vermindert de druk op de tussenwervelschijven en wervels en verstevigt de buik- en rugspieren waardoor eventuele pijn vermindert en in veel gevallen verdwijnt en niet meer terugkomt. En dat allemaal terwijl je geconcentreerd aan het werk bent. Tegenwoordig is iedereen met een zittend beroep er van overtuigd dat te veel en te lang zitten in dezelfde houding niet goed voor je gezondheid is. Als leverancier van de Spinalis-ergonomische werk- en bureaustoelen weet ik uit eigen ervaring hoeveel baat mensen met (beginnende) rugklachten hebben van een stoel, waarop ze tijdens het zitten voortdurend in beweging zijn, zonder dat ze daar erg in hebben.

Zitten en staan afwisselen

Nog beter is het als je het zittende werk kunt afwisselen met staand werken. De hele dag staan is natuurlijk ook niet de oplossing. De afwisseling verhoogt in veel werksituaties het plezier in het werk en vermindert de stress. Aandacht voor een goede werkomgeving verhoogt het plezier in het werk en motiveert tot betere prestaties.

Beeldscherm op de juiste hoogte

Met het plaatsen van het beeldscherm op de voor u ideale hoogte, kunt u een gezonde werkhouding aannemen. Rug recht, schouders naar achter en borst vooruit. U kijkt recht op uw scherm en hoeft niet voorover of ingedoken te zitten. Anders dan met de standaard meegeleverde monitorstandaard kunt u met een Humanscale monitorarm uw beeldscherm of beelsdschermen precies op uw specifieke hoogte afstellen.

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler

Spinalis draagt in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

Spider en de Spinalis Pilot (de lederen businessclass van Spinalis) zijn zeer geschikt voor de volgende beroepen:

Traders, bookmakers, brokers, beleggingsadviseurs, effectenhandelaren, effectenspecialisten, compliance professionals, bankiers, verzekeraars, financieel adviseurs, schadeverzekeraars, accountants, notarissen, juristen, advocaten, verkoopbinnendienst-medewerkers, controle- en meldkamerpersoneel, ingenieurs, architecten, ict-ers, makelaars, uitgevers, administratief personeel, marketingmanagers, brandmanagers, reputatiemanagers, directeuren, CEO’s en CFO’s.

WILT U SNEL ANTWOORD OP UW VRAAG?

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een individueel afgestemde werkplek kunnen wij een werkplekonderzoek voor u uitvoeren.

Bel voor meer informatie

030-6342760Rugproblemen verhelpen

Rugproblemen verhelpen

Passief zitten op een vaste zitting van een ergonomische stoel veroorzaakt rugpijn. De pijn ontstaat in de kwetsbare delen van de wervelkolom wegens verhoogde druk op de tussenwervelschijven en/of wegens overbelaste gewrichten.

Artsen raden de orthopedische zit-bal aan voor mensen met een beschadigde wervelkolom. Met name voor kinderen wordt de zit-bal geadviseerd, want het verplicht hen tot actief zitten, wat resulteert in een correcte houding en versteviging van de rug - en buikspieren. Actief zitten op een Spinalis werk-of bureau-stoel met zijn in alle richtingen beweegbare zitting, verstevigt de rug - en buikspieren en dwingt tot een zuivere houding en voorkomt daarmee rugklachten.