Menu

Rugklachten? Wat kan ik ertegen doen?

Wanneer duidelijk is dat de rugklachten verband houden met het werken aan een bureau met een of meer beeldschermen dan is het een verstandig eens zorgvuldig naar de werkplek te kijken.werkplekonderzoek tegen rugklachten

Dynamisch zitten
Spinalis ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontwikkeld ter voorkoming van rugklachten. De in alle richtingen bewegelijke zitting vermindert de druk op de tussenwervelschijven en wervels en verstevigt de buik- en rugspieren waardoor eventuele pijn vermindert en in veel gevallen verdwijnt en niet meer terugkomt. En dat allemaal terwijl je geconcentreerd aan het werk bent.

De Spinalis Spider en de Spinalis Pilot (de lederen businessclass van Spinalis) zijn zeer geschikt voor de volgende beroepen:

Traders, bookmakers, brokers, beleggingsadviseurs, effectenhandelaren, effectenspecialisten, compliance professionals, bankiers, verzekeraars, financieel adviseurs, schadeverzekeraars, accountants, notarissen, juristen, advocaten, verkoopbinnendienst-medewerkers, controle- en meldkamerpersoneel, ingenieurs, architecten, ict-ers, makelaars, uitgevers, administratief personeel, marketingmanagers, brandmanagers, reputatiemanagers, directeuren, CEO’s en CFO’s

Zitten en staan kunnen afwisselen
Nog beter is het als bij het inrichten van ergonomische werkplekken het zittende werk kan worden afgewisseld met staand werken. De hele dag staan is natuurlijk ook niet de oplossing. De afwisseling verhoogt het plezier in het werk en vermindert de stress. Aandacht voor een gezonde werkplek geeft een goed gevoel en bevordert de concentratie.

Beeldscherm op de juiste afstand en hoogte
Met het plaatsen van het beeldscherm op de voor u ideale hoogte, kunt u een gezonde werkhouding aannemen. Rug recht, schouders naar achter en borst vooruit. U kijkt recht op uw scherm en hoeft niet voorover of ingedoken te zitten. Anders dan met de standaard meegeleverde monitorstandaard kunt u met een Humanscale monitorarm uw beeldscherm of beelsdschermen precies op uw specifieke hoogte afstellen.

Waarom elektrische zit-sta tafels van Conset?

Omdat Conset zowel haar eigen lift systemen, verstelbare pootkolommen als onderstellen vervaardigd, kunnen we in hoogte verstelbare computer tafels aanbieden voor een fractie van de prijs van andere verstelbare computer tafel producten. Welk model u ook kiest, geen enkele producent kan u dezelfde ergonomische waarde bieden.