Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijnBUREAUSTOEL VOOR RUG HERNIA

Bureaustoel voor rug hernia voorkomt of verhelpt herniaklachtenbureaustoel voor rug hernia

Spinals Spider voor rug hernia

Bureaustoel met een dynamische zitting, De Spinalis Spider met de dynamische zitting, de voorgevormde rugleuning en voorzien van goede lendesteunen, is  voor  mensen met herniaklachten een uitkomst. Ook  mensen die een hernia-operatie hebben ondergaan zijn enthousiaste gebruikers van de Spinalis Spider.

Wat is een hernia precies

Wat is een rug hernia precies? Een rug-hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf (zie afbeelding) Deze uitstulping drukt op een beenzenuw, waardoor beenpijn en rugpijn kan ontstaan. Functiestoornissen van een zenuw komen tot uiting in pijnuitstraling in het been, tintelingen of een doof gevoel in delen van de huid en eventueel ook in verlammingen van één of meerdere spiergroepen. Omdat bij hoesten, niezen en persen de druk in het wervelkanaal wordt verhoogd en daarmee de druk op de zenuwwortel wordt verhoogd, kan hierbij de pijn in het been toenemen.
Hoewel een rug-hernia op elke plaats in de wervelkolom kan voorkomen, komen de meeste hernia's voor tussen de 4e en 5e lendenwervel (L4-L5) en de 5e lendenwervel en het heiligbeen (L5-S1). De rug-hernia komt het vaakst voor.

Hoe ontstaat een rughernia

Slijtage van een tussenwervelschijf is een proces dat tijdens het leven bij ieder mens in meer of mindere mate plaatsvindt. Dit kan aanleiding geven tot rugklachten, hoewel dat lang niet altijd gebeurt. Zwaar werk met veel bukken en tillen kan wel meer rugklachten geven, maar het ontstaan van een hernia wordt er niet door veroorzaakt: hernia's komen even vaak voor bij mensen die licht werk doen als bij mensen die zwaar werk doen. Lage-rug-hernia’s lijken wel vaker voor te komen bij mensen die veel zitten, zoals mensen met een kantoorbaan en chauffeurs.

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler.Spinalis Nederland Houten

Bureaustoel voor rug hernia. Spinalis bureaustoelen dragen in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

2 weken gratis op proef

Wilt u het actieve zitten op Spinalis vrijblijvend uitproberen?

Actief zitten op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het enige merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rugklachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief