Menu

Ergonomische Monitorarm

Ergonomische monitorarm

Ergonomische Monitorarm

Monitorarm voor 2 beelschermen Ergoline

Ergonomische monitorarm. Een ergonomische monitorarm zorgt er voor dat het beeldscherm op de juiste hoogte kan worden ingesteld en zonodig gekanteld kan worden. Het beeldscherm dient altijd recht voor het gezicht te staan. Ook de juiste hoogte is van belang. Als het scherm schuin, te hoog of te laag staat, wordt dit gecompenseerd door de romp of de nek schuin te draaien. Hierdoor ontstaat onnodige spierspanning in het bovenlichaam. Bij meerdere schermen dient het scherm dat je het meest gebruikt voor recht voor je te hebben. Een tweede of derde scherm links en/of rechts naast het hoofdscherm.

Voorkom nek- en schouderklachten door een ergonomische monitorarm

Het gebruik van een monitorarm of -standaard heeft als voordeel dat het beeldscherm op de juiste hoogte kan worden geplaatst en eventueel gekanteld kan worden. De standaard poot die bij  een beeldscherm geleverd wordt, heeft niet altijd deze mogelijkheden. Een monitorarm verbetert de kijkhoek en voorkomt te veel buigen van de nek. Dit geeft minder spier- en gewrichtsklachten en meer comfort bij het werken achter een beeldscherm. Een monitor-arm kan in vergelijking met een standaard meer mogelijkheden. Met name de mogelijkheid om het scherm te kunnen draaien of kantelen voorkomt onnodige nek- en schouderklachten.

Richtlijnen voor het juist positioneren van het beeldscherm

  • Zorg ervoor dat de eerste regel aan de boven kant van het scherm in een horizontale lijn is met uw ogen.
  • Plaats het scherm recht (haaks) op de kijkrichting. Indien dit niet mogelijk is dan mag de hoek waaronder uw scherm (links of rechts van u) plaatst niet meer dan 15 graden bedragen.
  • Kijkafstand voor 14/15 inch monitoren tussen de 50 en 57 cm.
  • Kijkafstand voor 17/18 inch monitoren tussen de 60 en 85 cm.
  • Kijkafstand voor 21+ inch monitoren tussen de 75 en 105 cm.
  • Documenten(houders) dienen te worden geplaatst tussen monitor en toetsenbord.
  • Houd uw ogen voldoende vochtig. Veel knipperen en regelmatig wegkijken van het beeldscherm houdt het vochtniveau op peil. Raken uw ogen toch vermoeid, dan is een computerbril zinvol.
  • Houd rekening met de verlichting van buitenaf. Het beeldscherm staat bij voorkeur niet voor het raam om reflectie te voorkomen.

Merken monitorarmen :

  • ErgoLine (monitor-, laptop-, en tabletarmen) voor één of twee beeldschermen.
  • HumanscaleM/Flex Multiscreen – hiermee is het  mogelijk  om het aantal beeldschermen uit te breiden van één naar 12  beeldschermen.