Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijn

MINDER ZIEKTEVERZUIM DOOR DE JUISTE BUREAUSTOEL

Doorlopen is minder vermoeiend voor de rug dan slenteren

Als we het over zitten hebben, geldt min of meer hetzelfde. Actief zitten met het gewicht goed verdeeld over beide benen, met een rechte rug, is minder belastend dan “hangen”. Het zitten op een Spinalis-stoel is vergelijkbaar met het zitten op een orthopedische zit-bal. Op een orthopedische zit-bal moet je je voeten stevig op de grond houden. Dit dwingt je automatisch om actief en rechtop te zitten, het verstevigt de rug- en buikspieren en voorkomt daarmee lage rugpijn.

Actief zitten op een Spinalis ergonomische stoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging , waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het enige merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zit-bal.

Ziekteverzuim door rugklachten

Het ziekteverzuim als gevolg van lage rugklachten vormt een aanzienlijke kostenpost voor het bedrijfsleven. Een verloren werkdag kost de werkgever al gauw enkele honderden euro’s. Een onmisbare werknemer die thuiszit, kost nog veel meer.

Het merendeel van de dag brengen we zittend door. In de meeste gevallen denken we niet aan onze zithouding. In plaats van rechtop te zitten, hangen we maar een beetje in onze stoel met als gevolg voortdurende of terugkerende pijnklachten in met name de lage rug.

40 à 50 % van de volwassen bevolking geeft aan de afgelopen 12 maanden rugklachten gehad te hebben. Het gaat hierbij voornamelijk om een voortdurende of terugkerende rugpijn. Slechts in
4,8 % van de gevallen gaat het om een eenmalige klacht. Circa 20 % van de volwassen bevolking rapporteert chronische lage rugklachten, dit wil zeggen klachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn. Deze klachten komen voor bij zowel mannen als vrouwen. (bron: RIVM rapport 260401001)

De belangrijkste voordelen van de Spinalis-bureaustoel

  • minder druk op de tussenwervelschijven en wervels
  • verbetering van de lichaamshouding
  • vermindering van de pijn bij een reeds beschadigde ruggengraat
  • versteviging van de rug- en buikspieren
  • de constante beweging bevordert de bloedsomloop van het hele lichaam, met een positieve invloed op de concentratie en de algemene gezondheidstoestand

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler.

Spinalis draagt in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

2 weken gratis op proef

Wilt u het actieve zitten op Spinalis vrijblijvend uitproberen?

[wpb-product-slider theme="grid cs-style-3" title="" autoplay="true" orderby="none" order="ASC" items="4" product_type="latest" width="320" height="345" crop="true" nav="true" pagination="false" posts="10" itemsDesktop="3" itemsDesktopSmall="3" itemsTablet="2" itemsMobile="1" ]

HET IS TIJD VOOR EEN GEZONDE & ACTIEVE ZITHOUDING

Actief zitten op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het enige merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rugklachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief