Menu

Waarom Spinalis

  • Actief in beweging tijdens het zitten
  • Verstevigt uw rug- en buikspieren
  • Voorkomt rugklachten
  • Lange termijn investering in een toekomst zonder pijn

Feiten, cijfers, trends & ontwikkelingen

In 2013 beweegt ruim de helft van de Nederlandse jongeren en bijna een derde van de volwassenen Nederlanders onvoldoende. Dit beeld is de laatste 8 jaar niet wezenlijk anders geweest. Bij jongeren is vooral sport een belangrijke bron van lichamelijke activiteit; bij volwassenen zijn dit werk en huishouden en droogt sport als bron voor een belangrijk deel op.

Nederlanders zitten en liggen relatief veel: jongeren zitten of liggen 59% van het aantal niet-slaapuren op een gemiddelde werk/schooldag en volwassenen 43%. De hogere score van jongeren wordt veroorzaakt doordat zij gemiddeld genomen meer zituren maken dan volwassenen en tevens gemiddeld meer uren slapen waardoor zij minder wakkere tijd hebben.

Veel jongeren maar ook volwassenen brengen veel tijd passief zittend door en bewegen te weinig. Veel gezondheidswinst is te behalen door het passieve zitten te veranderen naar actief zitten. Door actief te zitten worden de tussenwervelschijven van de wervelkolom minder belast, je rug-en buikspieren sterker en wordt onnodige slijtage van de wervels voorkomen of verminderd.

Spinalis maakt werkend Nederland gezonder en vitaler.

Spinalis draagt in belangrijke mate bij aan terugvalpreventie en vitaliteitsbevordering, waarmee de ergonomische stoelen van Spinalis een aantoonbare maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervullen voor werkend Nederland.

2 weken gratis op proef

Wilt u het actieve zitten op Spinalis vrijblijvend uitproberen?

[wpb-product-slider theme="grid cs-style-3" title="" autoplay="true" orderby="none" order="ASC" items="4" product_type="latest" width="320" height="345" crop="true" nav="true" pagination="false" posts="10" itemsDesktop="3" itemsDesktopSmall="3" itemsTablet="2" itemsMobile="1" ]

HET IS TIJD VOOR EEN GEZONDE & ACTIEVE ZITHOUDING

Actief zitten op een Spinalis ergonomische werk -of bureaustoel

Door de in alle richtingen beweegbare zitting van de Spinalis® werk- en bureaustoelen is het bekken voortdurend in beweging, waardoor onnodige druk op de tussenwervelschijven en/of overbelaste gewrichten wordt voorkomen. Dit onderscheidt de Spinalis® stoelen van alle andere merken ergonomische bureaustoelen. Spinalis® is het enige merk dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met het zitten op de orthopedische zitbal. Het gebruik van de zitbal wordt door bewegingsdeskundigen, waaronder chiropractoren en fysiotherapeuten, geadviseerd aan mensen met rugklachten maar ook aan iedereen die mogelijke rugklachten wil voorkomen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief